0757 641 122

Siderurgistilor 8, Galati

0726 082 673

Bd. Dorobantilor 13, Braila

0725 595 919

Calea Brailei 8, Ianca

Prima vizitaprima vizita stomatolog hyperdent

Prima vizita a copilului la stomatolog ar trebui sa aibe loc inainte de prima aniversare. Regula generala este de la sase luni de la eruptia primului dinte. Aducerea copilului la dentist de la o varsta frageda este un mod foarte bun de a preveni cariile dentare si poate ajuta parintii sa invete copilul sa-si curate dintii corect. Descompunerea dintilor poate avea loc o data cu aparitia primilor dinti. Aducerea copilului la dentist de la o varsta frageda poate duce la o durata de viata a dintilor prelungita si la obiceiuri bune de ingrijire orala. Cei mici se acomodeaza cu cabinetul stomatologic si zgomotele ustensilelor reducand astfel anxietatea si frica la urmatoarea vizita.

Cum sa ma pregatesc si sa pregatesc si copilul pentru prima vizita?

Inainte de prima vizita intrebati-va dentistul legat de procedurile care vor avea loc. Planificati un mod de actiune pentru fiecare reactie pe care o poate avea copilul, daca sta cuminte in scaun sau se agita. Copiii mici in general nu sunt foarte cuminti, sunt agitati si vor sa se joace, asa ca ganditi-va sa aduceti o jucarie. Vorbiti cu cel mic inainte de vizita, explicatii ce se va intampla cu entuziasm, fara sa il speriati. Nu uitati sa aduceti si un istoric medical al celui mic, alergii etc.

Prima vizita la stomatolog

Ce se va intampla in prima vizita la dentist?

Primele vizite la dentist de obicei nu sunt decat intalniri pentru familiarizarea copilului cu dentistul. Daca cel mic este speriat, se simte incomfortabil sau nu coopereaza, o reprogramare va fi necesara. Rabdarea, calmul parintelui si comunicarea linistita cu cel mic sunt foarte importante. Vizitele scurte, dar succesive sunt menite sa intareasca increderea copilului in stomatolog si in cabinetul stomatologic, iar mai tarziu, cand vor aparea problemele, acest lucru se va dovedi folositor. Programarile celor mici la dentist trebuie sa fie cat mai matinale, cand copilul este vesel si plin de viata. In general, copiii sub 36 de luni trebuie tinuti in brate de catre parinte, care va sta pe scaunul stomatologic. Sau, pentru a se crea legatura si increderea dintre cel mic si dentist, i se poate cere parintelui sa stea in sala de asteptare. Daca copilul este cooperative, sedinta va dura cam 15-30 minute si poate include, in functie de varsta:

  • O examinare blanda, dar aprofundata a dintilor, maxilarului, muscaturii, gingiilor si »õesuturilor orale pentru a monitoriza cresterea si dezvoltarea.
  • O curatare usoara care include lustruirea dintilor, indepartarea placii de tartru sau a petelor.
  • O demonstratie de curatare adecvata a dintilor.
  • Evaluarea nevoii de fluor a dintilor celui mic si recomandarea unei paste de dinti potrivite.

Cand ar trebui sa aibe loc urmatoarea vizita?

La fel ca si adultii, copiii ar trebui sa viziteze dentistul o data la 6 luni. Unii medici dentisti iti pot recomanda vizite o data la 3 luni, in functie de problemele celui mic sau poate doar pentru a crea legatura dintre cabinet si cel mic.

Adrese

GALATI - CMI TRIFAUTANU PETRU
Str. Siderurgistilor, nr 8, bl D4, Ap, 61
TEL: 0757 641 122
___ ___ ___

BRAILA - CMI TRIFAUTANU PETRU
B-dul Dorobantilor, nr 13, bl A12, parter
TEL: 0765 483 771 / 0726 082 673
___ ___ ___

IANCA - SCM DR TRIFAUTANU & CO
Calea Brailei, nr 8, bl C1, Sc 2, parter
TEL: 0725 595 919

TELEFOANE DE CONTACT

C.M.I. Dr. Petru Trifautanu
HYPERDENT

E-MAIL PROGAMARI

Copyright © 2015-2020. Toate drepturile rezervate. Pagina web realizata de paginiwww.ro - servicii de web design Braila si Galati