Prima vizita

Prima vizita a copilului la stomatolog ar trebui sa aibe loc inainte de prima aniversare. Regula generala este de la sase luni de la eruptia primului dinte. Aducerea copilului la dentist de la o varsta frageda este un mod foarte bun de a preveni cariile dentare si poate ajuta parintii sa invete copilul sa-si curate dintii corect. Descompunerea dintilor poate avea loc o data cu aparitia primilor dinti. Aducerea copilului la dentist de la o varsta frageda poate duce la o durata de viata a dintilor prelungita si la obiceiuri bune de ingrijire orala. Cei mici se acomodeaza cu cabinetul stomatologic si zgomotele ustensilelor reducand astfel anxietatea si frica la urmatoarea vizita.
Cum sa ma pregatesc si sa pregatesc si copilul pentru prima vizita?
Inainte de prima vizita intrebati-va dentistul legat de procedurile care vor avea loc. Planificati un mod de actiune pentru fiecare reactie pe care o poate avea copilul, daca sta cuminte in scaun sau se agita. Copiii mici in general nu sunt foarte cuminti, sunt agitati si vor sa se joace, asa ca ganditi-va sa aduceti o jucarie. Vorbiti cu cel mic inainte de vizita, explicatii ce se va intampla cu entuziasm, fara sa il speriati. Nu uitati sa aduceti si un istoric medical al celui mic, alergii etc.
Sanatate
- Cum afecteaza dintii sistemul digestiv
- Cum sa-ti pregatesti zambetul pentru un eveniment
- Dinti sanatosi, Inima sanatoasa
- Foloseste ata dentara
- Remedii impotriva petelor de pe dinti
- Un zambet de Hollywood
Prima vizita la stomatolog
Ce se va intampla in prima vizita la dentist?
Primele vizite la dentist de obicei nu sunt decat intalniri pentru familiarizarea copilului cu dentistul. Daca cel mic este speriat, se simte incomfortabil sau nu coopereaza, o reprogramare va fi necesara. Rabdarea, calmul parintelui si comunicarea linistita cu cel mic sunt foarte importante. Vizitele scurte, dar succesive sunt menite sa intareasca increderea copilului in stomatolog si in cabinetul stomatologic, iar mai tarziu, cand vor aparea problemele, acest lucru se va dovedi folositor. Programarile celor mici la dentist trebuie sa fie cat mai matinale, cand copilul este vesel si plin de viata. In general, copiii sub 36 de luni trebuie tinuti in brate de catre parinte, care va sta pe scaunul stomatologic. Sau, pentru a se crea legatura si increderea dintre cel mic si dentist, i se poate cere parintelui sa stea in sala de asteptare. Daca copilul este cooperative, sedinta va dura cam 15-30 minute si poate include, in functie de varsta:
- O examinare blanda, dar aprofundata a dintilor, maxilarului, muscaturii, gingiilor si țesuturilor orale pentru a monitoriza cresterea si dezvoltarea.
- O curatare usoara care include lustruirea dintilor, indepartarea placii de tartru sau a petelor.
- O demonstratie de curatare adecvata a dintilor.
- Evaluarea nevoii de fluor a dintilor celui mic si recomandarea unei paste de dinti potrivite.
Cand ar trebui sa aibe loc urmatoarea vizita?
La fel ca si adultii, copiii ar trebui sa viziteze dentistul o data la 6 luni. Unii medici dentisti iti pot recomanda vizite o data la 3 luni, in functie de problemele celui mic sau poate doar pentru a crea legatura dintre cabinet si cel mic.