0757 641 122

Siderurgistilor 8, Galati

0726 082 673

Bd. Dorobantilor 13, Braila

0725 595 919

Calea Brailei 8, Ianca

Parodontologieparodontologie hyperdent

Bolile parodontale variaza de la inflamarea gingiei pana la daune majore ale tesutului moale si a celui maxilar. De cel mai multe ori, dintii cad singuri. Daca boala gingiei este oprita, incetinita sau se inrautateste depinde foarte mult de cat de bine aveti grija de dintii si gingiile dumneavoastra.

Care sunt cauzele bolilor gingivale?

Gurile noastre sunt pline de bacterii. Aceste bacterii, impreuna cu mucus si alte particule, formeaza in mod constant un strat vascos, incolor numit placa pe dinti. Periajul si folosirea atei dentare ajuta la scaparea de placa dentara. Placa care nu este eliminata se poate intari si formeaza in timp tartrul. Doar o curatare profesionala realizata de catre un dentist poate elimina acest tartru.

Parodontita

Cand gingivita nu este tratata, aceasta poate avansa la "parodontita" (care înseamnă "inflamație in jurul dintelui"). In cazul paradontitei, gingiile se retrag de pe dinti si formeaza spatii numite "buzunare" care devin infectate. Sistemul imunitar al organismului lupta impotriva bacteriilor si placa se imprastie astfel si creste sub linia gingiei. Toxinele bacteriene sunt raspunsul natural al corpului in caz de infectie, iar acestea incep sa distruga dintele ramas fara sustinere, astfel provocand caderea lui. Daca gingivita nu este tratata, oasele, gingiile si tesutul care sprijina dintii sunt distruse.

Care sunt semnele parodontitiei?

  • Respiratie urat mirositoare care nu dispare
  • Gingii rosii sau umflate
  • Gingii moi sau sangerande
  • Mestecat dureros
  • Dinti sensibili
  • Indepartarea gingiilor
Oricare dintre aceste semne pot insemna aparitia parodontozei si trebuiesc verificate cu ajutorul unui dentist. Acesta va incepe prin a verifica istoricul medical, mai exact daca pacientul fumeaza, va examina gingiile acestuia si va masura buzunarele aparute intre gingie si dinte. Intr-o gura sanatoasa, profunzimea acestor pungi este de obicei intre 1 si 3 mm. Acest test de adancime este de obicei nedureros.

Putem trata aceasta afectiune gingivala?

Scopul principal al tratamentului este de a controla infectia. Numarul si tipurile de tratament vor varia in funcție de gradul de afectiuni gingivale. Medicul poate sugera, de asemenea, modificarea anumitor comportamente, cum ar fi renuntarea la fumat, ca o modalitate de a imbunatati rezultatele tratamentului.

Adrese

GALATI - CMI TRIFAUTANU PETRU
Str. Siderurgistilor, nr 8, bl D4, Ap, 61
TEL: 0757 641 122
___ ___ ___

BRAILA - CMI TRIFAUTANU PETRU
B-dul Dorobantilor, nr 13, bl A12, parter
TEL: 0765 483 771 / 0726 082 673
___ ___ ___

IANCA - SCM DR TRIFAUTANU & CO
Calea Brailei, nr 8, bl C1, Sc 2, parter
TEL: 0725 595 919

TELEFOANE DE CONTACT

C.M.I. Dr. Petru Trifautanu
HYPERDENT

E-MAIL PROGAMARI

Copyright © 2015-2020. Toate drepturile rezervate. Pagina web realizata de paginiwww.ro - servicii de web design Braila si Galati