(+4) 0339.402.333

programari@hyperdent.ro
Bd. Dorobantilor nr.13, Braila

Aparat Dentaraparat dentar hyperdent

Ce este ortodontia?

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa de indreptarea dintilor prin aparate dentare pentru a corecta muscatura. Dintii aliniati creaza un zambet placut, iar cand falcile si dintii sunt aliniate corect astfel incat muscatura este una corecta.
Ortodontia trateaza mai multe probleme, dinti aglomerati sau suprapusi, sau chiar dificultati in cresterea maxilarului sau dezvoltarea dintilor. Aceste probleme pot cauza caderea dintilor, pierderea celor de lapte mai rapid sau chiar obiceiuri gresite ca suptul degetului. Aceste probleme pot fi de natura genetica sau dobandite de-a lungul timpului.

Aparatul dentar

Cand ar trebui sa apelati la ortodontie?

Nu exista o varsta anume la care sa aduceti copilul la un control ortodontic, dar cel mai indicat ar fi inainte de varsta de 7 ani, pentru a descoperi din timp problemele aparute.

Ce face aparatul dentar?

Aparatul dentar corecteaza linia dintilor prin presare asupra lor. Cateodata dentistul poate cere chiar eliminarea unui sau mai multor dinti pentru a crea mai mult spatiu. O data ce aparatul dentar este pozitionat va fi nevoie de vizite o data la doua saptamani. De cele mai multe ori, aceste vizite constau in ajustarea firelor de pe aparatul dentar pana cand ajung in pozitia corecta.

Cat timp trebuie purtat aparatul dentar?

Aparatele dentare pot fi purtate intre 1 si 3 ani, in functie de natura afectiunii. In timpul purtarii aparatului dentar trebuie avuta foarte mare grija de sanatatea orala. Acest lucru va insemna vizite lunare la medical dentist, perierea dintilor, preferabil dupa fiecare masa pentru a inlatura resturile de mancare ramase in aparat. Dupa ce aparatul dentar este inlaturat, va fi necesara purtarea unui aparat de retinere potrivit pentru gura, pentru a mentine dintii in pozitie, o anumita perioada de timp.

Adresa

Bulevardul Dorobanti nr.34
Braila, Romania
810535

Date de Contact

C.M.I. Dr. Petru Trifautanu
HYPERDENT
Copyright © 2015. Toate drepturile rezervate.